Fashion

De bossen in, over sloten springen, vies worden, lekker bewegen en grenzen verleggen.
Dat is Timo Outdoor!

Veel outdoor-jongerenprojecten zijn succesvol omdat ze jongeren uit hun gebruikelijke omgeving halen en ze confronteren met zichzelf. Omdat ze niet meer kunnen steunen op het gedrag waarmee ze het altijd konden redden in hun cultuur, zullen ze moeten zoeken naar gedrag wat wel werkt.

Hardlopen, fietsen, samen of in een groep door een bos trekken of kamperen in de vrije natuur (natuurlijk legaal!)ů Dit alles in combinatie met positieve sturing zorgt voor een andere kijk op het eigen leven en de invloed die een jongere daar zelf op heeft. Door deel te nemen aan activiteiten buiten hun comfortzone doen jongeren weer nieuwe energie en competenties op, verleggen ze hun grenzen en verwerven ze inzichten die hun toekomst positief be´nvloeden!


Door lekker buiten bezig te zijn word je stiekem fit!
Een geweldig concept om van de bank of achter de computer vandaan te komen!

Naar buiten...

Eenmaal de deur uit gaan we eropuit naar een bos, doen een activiteit of gaan naar een bezienswaardigheid.
Zo heeft Timo al een paar keer met jongeren de watertoren in Axel beklommen. Dat confronteert ze met hoogtes, brengt ze in beweging (traplopen) en wekt hun interesse voor de eigen omgeving. Ook een bezoek aan een museum, de havens of het sluizencomplex is mogelijk. Vaak kom je juist op dat soort locaties in gesprek en bouw je aan relaties. Het is enorm spannend om eens door een leeg dorp als Doel te lopen en je ervan bewust te worden wat dat bij je losmaakt. Onderwerpen als baldadigheid en vernieling komen in een heel ander daglicht te staan in zo'n omgeving en dat kan later be´nvloeden hoe iemand zich in een groep gedraagt.


Grensverleggend!

Het wordt pas helemaal spannend als we gaan paalkamperen!
In Nederland zijn een aantal plaatsen waar je legaal en gratis mag kamperen, waaronder een aantal mogelijkheden in Zeeuws-Vlaanderen.

Met een groep jongeren een nacht doorbrengen in een tent, een kampvuur erbij... Zelf je eten koken, je tent opzetten en de weg vinden. Het kan je zoveel goed doen als je niet anders gewend bent dan de straat of juist altijd binnen zit.
Varen in een boot, hardlopen, fietsen, stoere dingen doen: alles is mogelijk. Ondertussen ben je uit je normale omgeving, komen de gesprekken op gang en verandert je visie op dagelijkse zaken.