Praktisch en doelgericht!

Een duwtje in de rug, een goed gesprek, een ritje naar een belangrijke afspraak... Het zijn dingen die we allemaal weleens kunnen gebruiken, maar die niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn.

Voor een grote groep mensen is praktische ondersteuning vaak onbereikbaar, omdat het netwerk er niet in voorziet of omdat de middelen er niet voor zijn.
Timo Coaching biedt praktische hulp en doelgerichte coaching aan jongeren en jongvolwassenen (14 - 28 jaar) op een manier die voor iedereen bereikbaar is.

Als je buiten de leeftijdsgroep van 14 - 28 jaar valt, is hier natuurlijk altijd over te praten.
De kosten hoeven niemand ervan te weerhouden om hulp in te roepen, want Timo vraag er geen geld voor. Dit kan omdat Timo financieel wordt ondersteund door een vriendengroep die dit werk belangrijk vindt. Daardoor wordt deze manier van praktijkgerichte coaching mogelijk!


Timo helpt jongeren bij het bouwen van hun eigen identiteit, het vinden van hun eigen weg in deze maatschappij en laat jongeren kennis maken met het Vaderhart van God en zijn geweldige liefde voor hen!


Een jongere met problemen op het gebied van communicatie en organisatie komt in aanmerking voor een Wajong- uitkering, maar kan dit door zijn beperkingen niet volledig zelfstandig regelen.
Timo helpt hem met het plannen van en zich houden aan de afspraak en zorgt voor vervoer. Timo begeleidt de gesprekken met de medewerker van het UWV en stroomlijnt het gesprek, zodat misverstanden niet in de weg staan van de verdere aanvraag. Op deze manier leert de jongere hoe hij kan omgaan met instanties en hij bereikt meer successen, waardoor zijn zelfvertrouwen groeit.

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van coaching. Passend bij de persoon die gecoacht wordt, kan het gaan om een bezoek aan huis om bijvoorbeeld de kamer op te ruimen. Dit lijkt iets kleins dat iemand zelf ook wel voor elkaar kan krijgen, maar kan soms een enorme drempel zijn. Wanneer iemand hiermee geholpen wordt, kan dat een belangrijke stap in de goede richting zijn. Ook kan er worden geoefend op het gebied van sociale contacten. Een andere mogelijkheid is om samen gezond tijd door te brengen en te bewegen in de buitenlucht. Intussen wordt er gewerkt aan sociale vaardigheden en relatiebouw. Het doel is dat de jongere gezonder wordt, dat zijn denken wordt veranderd en zijn identiteit wordt opgebouwd.Timo Outdoor en de 5 leefgebieden

Bij coaching denk je vaak aan een gesprek in een kantoor of spreekruimte. Juist bij de doelgroep jongeren en jongvolwassenen zorgt dat al snel voor een afstand.

De werkwijze van Timo is juist om samen de buitenlucht in te trekken en daar in gesprek te komen op het tempo van degene die gecoacht wordt.
Veel outdoor-jongerenprojecten zijn succesvol omdat ze jongeren uit hun omgeving halen. Die omgeving is vaak onderdeel van eventueel probleemgedrag. Door ze in de vrije natuur met zichzelf en hun reacties op alledaagse dingen te confronteren, kom je tot bijzonder resultaten op het gebied van bewustzijn van gedrag en identiteit.
Samen of in een groep door een bos trekken of kamperen in de vrije natuur (natuurlijk legaal!) zorgen, in combinatie met positieve sturing, voor een andere kijk op het eigen leven en de invloed die een jongere daar zelf op heeft.
Door deel te nemen aan activiteiten buiten hun comfortzone doen jongeren weer nieuwe energie op, verleggen ze hun grenzen, worden ze gezonder en verwerven ze inzichten die hun toekomst positief be´nvloeden!

Wanneer jongeren zover zijn dat je echt in gesprek kunt komen op hartsniveau, kun je ze helpen op een van de 5 leefgebieden:

Thuis | School & werk | Vrije tijd & sociaal | Gezondheid | Zingeving

Een jongere leeft door omstandigheden voornamelijk alleen. Er zijn weinig sociale contacten en een isolement dreigt. Het dag- en nachtritme is zodanig verstoord dat er geen sprake is van een gezonde situatie. Door samen met Timo tijd door te brengen en activiteiten buitenshuis te ontplooien, krijgt de jongere weer een frisse kijk op het leven en ziet hij een alternatief voor zijn situatie. Doordat hij oefent op sociaal gebied en positieve ondersteuning krijgt in het proces, wordt omgaan met anderen voor hem weer makkelijker, waardoor er een keer komt in het isolement.


Lees verder op de pagina's Outdoor en De 5 leefgebieden om te lezen wat dit praktisch inhoudt.

Zijn er vragen, wil je gecoacht worden of kan Timo ergens anders mee helpen?
Schroom niet, bel of mail!

Mail: info@timocoaching.nl
Tel: 06-51694125

Wil je Timo Coaching ook helpen bij dit werk voor jongeren in Zeeuws-Vlaanderen, dan kan dat door je (maandelijkse) gift over te maken naar:
IBAN: NL89INGB0002021935
t.n.v. N. Kerkhof o.v.v. Gift Timo Coaching
Zo help je jongeren aan een steuntje in de rug en horen ze over Gods Vaderliefde!